Transhumanism (false gods)

Tidaklah patut ada sebarang perubahan pada ciptaan (semulajadi) Allah itu; itulah ugama yang betul lurus (Quran 30:30) Engkau tidak sekali-kali akan mendapati sebarang perubahan bagi “Sunnatullah” (Quran 33:62) “Dan demi sesungguhnya, aku akan menyesatkan mereka, dan demi sesungguhnya aku akan memperdayakan mereka dengan angan-angan kosong, dan demi sesungguhnya aku akan menyuruh mereka lalu mereka membelah telinga binatang-binatang itu; dan aku akan menyuruh mereka mengubah ciptaan (semulajadi) Allah”. Dan sesiapa yang mengambil Syaitan ("mengubah ciptaan Allah") menjadi pemimpin yang ditaati selain dari Allah, maka sesungguhnya rugilah ia dengan kerugian yang terang nyata. Syaitan sentiasa menjanjikan mereka serta memperdayakan mereka dengan angan-angan kosong; dan apa yang dijanjikan oleh Syaitan itu tidak lain hanyalah tipu daya semata-mata. Mereka itu, tempat akhirnya ialah neraka jahanam, dan mereka pula tidak akan dapat melarikan diri daripadanya. (Quran 4:119-121) Syaitan-syaitan manusia dan jin, setengahnya membisikkan kepada setengahnya yang lain kata-kata dusta yang indah-indah susunannya untuk memperdaya pendengarnya. (Quran 6:112)

CONTEXT(Help)
-
Samada KKM mempunyai bukti "JANGKITAN" Sek. 2 (1) Akta 342? »Samada KKM mempunyai bukti "JANGKITAN" Sek. 2 (1) Akta 342?
00. Latarbelakang: The Great Reset - SPESIS MANUSIA TERAKHIR! »00. Latarbelakang: The Great Reset - SPESIS MANUSIA TERAKHIR!
Fahami pedoman daripada al-Quran, "Apa yang mereka mahu?" (15:39) »Fahami pedoman daripada al-Quran, "Apa yang mereka mahu?" (15:39)
Iblis »Iblis
Transhumanism (false gods)
PATTERN: Kategori pembangunan, "We are reformers (Quran 2:11)" »PATTERN: Kategori pembangunan, "We are reformers (Quran 2:11)"
Perhambaan »Perhambaan
+Comments (0)
+Citations (0)
+About